10 naturalnych przepisów na leki przy zapaleniu oskrzeli

Zanim sięgniecie po antybiotyk wypróbujcie poniższe metody.

1. 1 szklankę świeżo przygotowanego soku z marchwi zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi przegotowanego miodu. Pij po 2 łyżki stołowe 5 – 6 razy dziennie

2. Szklankę świeżo przygotowanego soku z kapusty zmieszaj z 2 łyżkami przegotowanego miodu. Pij po 1 łyżce stołowej 4 razy dziennie.

3. Zmieszaj 2 łyżki stołowe przegotowanego gorącego mleka z 2 łyżkami koniaku. Przyjmuj na ½ godziny przed jedzeniem 3 razy dziennie. Po wypiciu nie wychładzaj organizmu i nie wychodź na dwór. Przyjmuj do całkowitego wyleczenia.

4. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut cytrynę. Stanie się miękka i będzie można wycisnąć z niej więcej soku. Przekrój ją na pół i wyciśnij sok do szklanki. Dodaj 2 łyżki stołowe gliceryny, dokładnie rozmieszaj i uzupełnij miodem tak aby szklanka się wypełniła.

Przy rzadkim kaszlu przyjmuj po 1 łyżeczce przed snem i jeszcze jedną w nocy. Przy kaszlu silnym przyjmuj 1 łyżeczkę przed jedzeniem lub na noc po kolacji. W miarę zmniejszania się kaszlu ogranicz spożywanie mieszanki.

5. Po ½ szklanki soku z rzodkiewki i chrzanu oraz tyle samo miodu dobrze rozmieszaj, zaparzaj przez 3 – 4 godziny. Przyjmuj 3 razy dziennie w godzinę po posiłku. Dorośli – po 2 – 3 łyżki stołowe, dzieci – po 1 łyżeczce.

6. 50 g startej cebuli, 20 g octu, 60 g miodu. Startą cebulę zalej octem, odciśnij przez gazę, do płynu dodaj miód i dobrze wymieszaj. Co pół godziny przyjmuj po 1 łyżeczce.

7. Czosnek zmiażdż i zmieszaj w proporcji 1 : 1 z miodem. Przyjmuj po 1 łyżeczce 3 razy dziennie lub po 1 łyżce stołowej przed snem. Popijaj ciepłą wodą.

8. 200 g masła niesolonego, 200 g smalcu, 200 g miodu, 200 g kakao w proszku, 15 szt świeżych żółtek jaj. Wszystko zmieszaj i zagotuj na małym ogniu. Ostudź. Przyjmuj po 1 łyżeczce na ¼ szklanki gorącego mleka 3 razy dziennie. Pij bardzo małymi łyczkami. Poprawa następuje po 5 – 7 dniach.

9. Zmieszaj 2 łyżki stołowe przegotowanego gorącego mleka z 2 łyżkami koniaku. Przyjmuj na ½ godziny przed jedzeniem 3 razy dziennie. Po wypiciu mieszanki nie wychładzaj organizmu, nie wychodź na dwór. Przyjmuj do całkowitego wyleczenia.

10. W 1 butelce piwa rozpuść łyżkę miodu, gotuj 5 minut. Podczas kaszlu pij ciepłe piwo z miodem po 1 – 2 szklanki

źródło: „Droga do zdrowia” Michał Tombak

Dodaj komentarz

Or

Twój adres email nie będzie publikowany.

CommentLuv badge